Tekstschrijver programma Zorg Verandert

Content marketing
SEO-optimalisatie
Webteksten

De klant

Programma Zorg Verandert was een vierjarig programma voor iedereen die zorg of ondersteuning nodig heeft én voor hun naaste omgeving, zoals mantelzorgers, familieleden en vrijwilligers. Zorg Verandert had tot doel dat mensen meer grip krijgen op hun eigen situatie en op het vinden van passende oplossingen voor hun leven, in zorg en ondersteuning. Dichtbij, praktisch en op diverse manieren. Met bijeenkomsten, informatie & inspiratie en het signaleren van knelpunten. Programma Zorg Verandert is, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), uitgevoerd via een samenwerkingsverband van twaalf cliënt-, patiënt- en belangenorganisaties: penvoerder Ieder(in), LPGGz, PCOB, Unie KBO, NOOM, LOC, LSR, Mezzo, MEE, Koepel Wmo-raden, Zorgbelang Nederland en Per Saldo.

De opdracht

In augustus 2014 gaf het ministerie groen licht voor het programma Zorg Verandert. Kort daarna werd ik gevraagd om voor langere periode als tekstschrijver aan de slag te gaan voor Zorg Verandert. In deze rol werkte in nauw samen met de communicatieadviseur en met de programmaleider. De opdracht startte met het formuleren van de kernboodschap en het realiseren van de website. De website richtte zich in 2014 primair op de communicatie rond de provinciale bijeenkomsten en het werven van trainers en gespreksbegeleiders. Zij kregen een rol rond de jaarlijks circa 400 bijeenkomsten die vanaf overal in het land plaatsvonden, in gemeenten, wijken en buurten.

Begin april 2015 ging de tweede fase van de website live: een interactief digitaal platform voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben en een werkplatform voor trainers, gespreksbegeleiders en regiocoördinatoren. De website bevatte handige hulpmiddelen voor zorgvragers. Op het Werkplatform (achter een login) vonden trainers, gespreksbegeleiders en regiocoördinatoren tal van documenten ter ondersteuning van hun taken.

De website werd continu verrijkt met nieuwe content. In nauwe samenwerking met de communicatieadviseur schreef ik ook de content van digitale nieuwsbrieven, folders, uitnodigingsbrieven, persberichten en andere uitingen. Hiertoe hield ik ook interviews.

Programma Zorg Verandert is eind 2018 afgerond. Het vervolg hierop is Zo Zorg Ik. Ook hiervoor schreef ik de webteksten.

Wil je sprankelende, heldere SEO-teksten die bruisen, inspireren en werken?

Dan moet je net mij hebben

Wat kan ik voor jou doen?

Webteksten die werken

De beste teksten voor de zorg. Vindbaar én activerend. Voor zorgorganisaties, leveranciers en kennisorganisaties.

SEO-tekstschrijver  >

Je website beter vindbaar

Vinden klanten jouw website niet? Ik optimaliseer jouw webteksten voor Google. Van analyse, advies tot uitvoering.

SEO-optimalisatie >

Inspirerende content

Je hebt kennis. En die wil je delen. Ik schrijf teksten voor whitepapers, e-books en blogs. Concreet, praktisch, inspirerend.

Eerste hulp bij contentmarketing >