SEO-teksten laten
schrijven? Mijn aanpak

Heb jij online ambitie? Laat mij jouw SEO-teksten schrijven. Maar hoe dan? Ontdek mijn aanpak.

Genoeg! Hier met die offerte Lees meer

Mijn aanpak? Aanpakken!

Yep, ik houd van aanpakken. Dus als we gaan samenwerken, dan gá ik ervoor. Met een hart voor zorg en kennis van SEO. Ik werk zorgvuldig en bedachtzaam. Maar ik ben ook enorm doelgericht. Dus reken maar dat ik de wind stevig in de zeilen houd. Mijn aanpak is nogal flexibel: voor elke klant werk ik net weer even anders. Samen zoeken we naar de beste en meest efficiënte werkwijze.

1. Intake

Intake? Eerst maar eens kennismaken toch? Het is fijn als we elkaar een beetje kennen, zodat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. En ik houd ervan als een samenwerking ook leuk is en lekker loopt. Tijdens de intake ga ik graag de diepte in. Ik hoor graag álles over jullie producten of diensten. Over jullie klanten (wie zijn zij, wat drijft hen?). Kortom, alles wat ik moet weten.

Ontmoeten we elkaar face-to-face? ‘s morgens drink ik koffie. ’s Middags thee. En bij mooi weer: een watertje uit de kraan. Een speciaalbiertje? Keurig na vijven. Dat je het weet. En jij?

2. Zoektermenonderzoek

Mijn drive is dat jullie organisatie of bedrijf zichtbaar wordt in Google. Zodat mensen jullie weten te vinden, naar de website gaan en – nóg mooier – contact opnemen. Dat begint met een zoektermenonderzoek. Daaruit wordt duidelijk op welke zoektermen en topics mensen zoeken in Google. Ik zie welke informatiebehoefte er leeft. En waar we mee kunnen scoren in Google. Ikzelf werk op dit moment met de SEO-tools Ahrefs en KWFinder. En komt er een fijnere tool voorbij, dan neem ik die. Want het SEO-landschap staat geen moment stil.

3. Menustructuur

Als je wilt, denk ik mee over de menustructuur. Dat doe ik op basis van onze intake en het SEO-onderzoek. Relevante zoektermen waar veel op wordt gezocht én die van toepassing zijn op jouw dienstverlening verdienen vaak een aparte pagina. Afijn, van die dingen.

4. Schrijven

Ah, eindelijk! Schrijven. Je kunt me niet gelukkiger maken. Ik schrijf jullie teksten met de doelgroep scherp voor ogen. Sterker, als ik schrijf dan bén ik jullie doelgroep. Ik ben voor wie ik schrijf. Desnoods hang ik een foto op van een persoon die jullie doelgroep het best representeert.

Het scheelt dat ik goed thuis ben in de diverse aspecten van zorg, welzijn en sociaal domein. Want de afgelopen jaren interviewde ik talloze bestuurders, zorgprofessionals en cliënten (yep, lelijk woord). En daar waar mijn kennis me in de steek laat, interview ik graag mensen die me meer vertellen. Omdat ik vrijwel uitsluitend schrijf voor zorg, welzijn en sociaal domein, is mijn kennis altijd actueel.

Schrijven is schrappen, zei de illustere Godfried Bomans. Maar schrijven is ook zweten. Want ik ga voor maximaal resultaat. En het verschil tussen goed en geweldig zit ‘m altijd in de details. In dat ene woordje. Die ene punt. Of juist in het weglaten van iets. Schrijven is vooral ook psychologie. Multitasken dus. En dat kan deze man verrassend goed (dat wil zeggen: als het aankomt op schrijven).

5. Teksten afstemmen

Teksten klaar? Mooi! Maar sorry, je bent nog niet van me af. Want ik houd de rankings bij van je belangrijkste zoektermen. Zie ik ruimte voor verbetering, dan hoor je van me. Nóg beter is het, dat je kiest voor monitoring door een online marketeer. Want SEO is niet alleen tekst, maar ook techniek en linkbuilding. Daarmee zorg je ervoor dat jullie website goed blijft presteren. Gaat het om een grote website, dan heb je misschien zelf al een online marketeer of online bureau. En anders help ik je zoeken.

 6. Verse content om mee te scoren

Vroeger, ooit, was een website een online visitekaartje. Maar das war einmal. Tegenwoordig is je website je belangrijkste marketingtool. Die moet je dus bijhouden. En verrijken met nieuwe content voor jouw doelgroep. Als je wilt, blijf ik betrokken bij jullie bedrijf of organisatie. Handig als je nieuwe teksten wilt. Of een whitepaper of e-book nodig hebt. Soms wordt het me even te veel (zucht). Daarom werk ik samen met collega-tekstschrijvers.

Okay, super! Doe me een offerte

Wat kan ik voor jou doen?

Webteksten die werken

De beste teksten voor de zorg. Vindbaar én activerend. Voor zorgorganisaties, leveranciers en kennisorganisaties.

SEO-tekstschrijver  >

Je website beter vindbaar

Vinden klanten jouw website niet? Ik optimaliseer jouw webteksten voor Google. Van analyse, advies tot uitvoering.

SEO-optimalisatie >

Inspirerende content

Je hebt kennis. En die wil je delen. Ik schrijf teksten voor whitepapers, e-books en blogs. Concreet, praktisch, inspirerend.

Eerste hulp bij contentmarketing >

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.