Teksten redigeren voor Cordaid

Teksten-Cordaid
Teksten-Cordaid-2
SEO-optimalisatie
Webteksten
Home

Cordaid zet zich in voor de meest kwetsbare mensen ter wereld. De organisatie doet dat met eenmalige en periodieke giften, en steeds vaker ook met nalatenschappen. Om dit beter onder de aandacht te brengen, was ik eind 2021 betrokken bij het redigeren en SEO-proof maken van een flink aantal webteksten onder ‘Nalaten aan Cordaid’ en ‘Schenken met belastingvoordeel’. Ik werkte hiervoor nauw samen met online marketing consultant Fatma Simsek-Taskesen.

Internationale noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie

Cordaid is een internationaal opererende en waardegedreven noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie die werkt in de meest fragiele gebieden in de wereld. Cordaid biedt noodhulp aan mensen die getroffen zijn door een ramp. De organisatie voorziet in de meest dringende behoeften. Daarna werkt Cordaid samen met de bevolking aan wederopbouw en aan weerbaarheid tegen mogelijke toekomstige rampen. Cordaid is actief op de thema’s: gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid & recht, voedsel & inkomen en een beter klimaat. Cordaid heeft projecten ver weg, maar ook in Nederland. Op het hoofdkantoor in Den Haag werken meer dan 100 medewerkers. Naast het hoofdkantoor heeft Cordaid kantoren in het buitenland, bijvoorbeeld in Afghanistan, Zuid Soedan en Sierra Leone.

Geïnspireerd door de brede christelijke traditie en werken

Cordaid is ontstaan vanuit de katholieke organisaties Memisa, Mensen in Nood, Kinderstem, Microkrediet en Bond zonder Naam. In 2021 kwam daar het protestantse ICCO bij. Door samenwerking en bundeling van krachten is de impact van de hulpprogramma’s groter en bespaart de organisatie kosten. Cordaid vindt inspiratie in de brede christelijke traditie en werken, met waarden als solidariteit, rechtvaardigheid en rentmeesterschap.

Fatma Simsek zegt:

“Prettig, open en meedenkend. Na een korte briefing is Jeroen al snel aan de slag gegaan met het redigeren van websiteteksten voor Cordaid. Jeroen heeft de ietwat complexe teksten over o.a. belastingvoordeel niet alleen SEO-proof gemaakt, maar ook duidelijk en helder geschreven voor de lezer. Als je een eerlijke en goede copywriter zoekt, dan is Jeroen de aangewezen persoon!”

 

 

Wil je sprankelende, heldere SEO-teksten die bruisen, inspireren en werken?

Dan moet je net mij hebben

Wat kan ik voor jou doen?

Webteksten die werken

De beste teksten voor de zorg. Vindbaar én activerend. Voor zorgorganisaties, leveranciers en kennisorganisaties.

SEO-tekstschrijver  >

Je website beter vindbaar

Vinden klanten jouw website niet? Ik optimaliseer jouw webteksten voor Google. Van analyse, advies tot uitvoering.

SEO-optimalisatie >

Inspirerende content

Je hebt kennis. En die wil je delen. Ik schrijf teksten voor whitepapers, e-books en blogs. Concreet, praktisch, inspirerend.

Eerste hulp bij contentmarketing >