SEO-teksten voor nieuwe website zorgorganisatie Sherpa

SEO-optimalisatie
Webteksten

Ieder mens heeft recht op een prettig leven. Een eigen woon- en werkplek waar je thuis bent. Vooruitzichten op een leuke, zinvolle dag. Een dag waar je anderen ontmoet. Zelf inhoud en vorm geven aan je leven. Natuurlijk is dat niet anders als je een beperking hebt. Precies daarom is het zo mooi om iets te kunnen betekenen in de zorg, ook al is het als tekstschrijver. In 2020 schreef ik de SEO-teksten voor de nieuwe website van Sherpa. Dat deed ik in samenwerking met collega-tekstschrijver Agnes Folkersma (www.tekstdiespreekt.nl). Ontwerp en bouw: a&m impact

De klant

Met ongeveer 1400 medewerkers en 600 vrijwilligers levert Sherpa diensten aan zo’n 1400 cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een team van deskundigen biedt de begeleiding en ondersteuning die cliënten nodig hebben om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Zij stellen het unieke in ieder mens centraal en werken professioneel, betrokken en in samenspraak met de cliënt en diens omgeving.

De opdracht

Sherpa had een verouderde website met teksten die in de loop der jaren door meerdere personen waren geschreven. Er mistte een eenduidige tone-of-voice. Ook waren de teksten niet afgestemd op de primaire doelgroep: de cliënt zelf. En: er was nooit werk gemaakt van zoekmachineoptimalisatie, waardoor de website op relevante zoektermen slecht vindbaar was in Google. Het ging om héél veel pagina’s. Kortom: werk aan de winkel!

De aanpak

Het was een beste uitdaging. En dat had alles te maken met corona. Medewerkers hadden wel iets anders aan hun hoofd dan ons de juiste informatie te geven en ons feedback te geven op teksten. Dat betekende: maximaal meebewegen en de planning continu bijstellen. De opdracht had daardoor een doorlooptijd van zeven maanden. Op basis van de bestaande informatie en met de doelgroep voor ogen (her)schreven we de teksten. Bij elke pagina bedacht ik me: Welke informatie heeft de doelgroep hier nodig?’ En vervolgens: ‘Hoe kan ik het zo helder en concreet mogelijk opschrijven? Dit totale proces verliep in fijne samenwerking met de communicatieadviseur van Sherpa.

Het resultaat

De website ging in begin december 2020 live. Het resultaat is een frisse en krachtige website die veel toegankelijker is voor mensen met een beperking. Met verbeterde techniek, heldere teksten en geoptimaliseerd voor Google. Kortom, een flinke stap voorwaarts.

De klant: “Enorm trots op het resultaat”

Marloes Overmars, communicatieadviseur van Sherpa, is blij: “Via deze weg wil ik jullie bedanken voor jullie geweldige inzet om alles te herschrijven. In deze gekke coronatijd heeft dat veel van jullie gevraagd, maar het is uiteindelijk allemaal geweldig opgelost! We zijn enorm trots op het resultaat en op het team dat hieraan heeft gewerkt.”

Wil je sprankelende, heldere SEO-teksten die bruisen, inspireren en werken?

Dan moet je net mij hebben

Wat kan ik voor jou doen?

Webteksten die werken

De beste teksten voor de zorg. Vindbaar én activerend. Voor zorgorganisaties, leveranciers en kennisorganisaties.

SEO-tekstschrijver  >

Je website beter vindbaar

Vinden klanten jouw website niet? Ik optimaliseer jouw webteksten voor Google. Van analyse, advies tot uitvoering.

SEO-optimalisatie >

Inspirerende content

Je hebt kennis. En die wil je delen. Ik schrijf teksten voor whitepapers, e-books en blogs. Concreet, praktisch, inspirerend.

Eerste hulp bij contentmarketing >