Tarieven

Wat kost een tekstschrijver?

De hamvraag: wat kost een tekstschrijver? Sommige tekstschrijvers vragen 50 euro per uur, anderen 100 of zelfs 120 euro. Ikzelf hanteer een uurtarief vanaf 80 euro, afhankelijk van jouw wensen én van de complexiteit en omvang van de opdracht. En met mijn kennis van de zorg, kan ik jullie écht verder helpen. Omdat ik begrijp wat jullie doen, en waarom. Omdat ik jullie doelgroep begrijp. En omdat ik weet wat écht belangrijk is voor een goede tekst.

Maar met een uurtarief weet je natuurlijk nog niets. Want misschien werk ik wel veel sneller dan een tekstschrijver die 60 euro vraagt. Eerlijk: die kans is best groot. En het is ook niet gezegd dat een tekstschrijver met een uurtarief van 120 euro beter werk levert.

Wat je aan mij hebt? Je kunt ervan op aan dat ik altijd streef naar de meest efficiënte werkwijze én tegelijkertijd naar de allerbeste kwaliteit. In de praktijk maak ik altijd een offerte. Met zo’n projectprijs weet je waar je aan toe bent. Gaat het om een grotere opdracht van bijvoorbeeld 30 uur of meer, dan maak ik met plezier een proeftekst. Zo weet je zeker dat je goed zit bij mij.

Tarieven webteksten schrijven

Voor het schrijven van websiteteksten hanteer ik gemiddeld 1,5 uur tot 3 uur voor 1 webpagina. Het exacte tarief hangt onder meer af van het type pagina. Met een dienstenpagina en een ‘Over Ons’-pagina ben ik vast langer bezig dan met een ‘Contact’-pagina. De tekstlengte kan een rol spelen, net als de complexiteit van het onderwerp. En staat er al veel op papier, moet ik zelf bellen óf wordt het een combinatie van beide? Vaak dat laatste, is mijn ervaring.

Samen bepalen we de meest efficiënte aanpak. Want doelgericht als ik ben, verspil ik niet graag onnodig uren. Zeker niet als het gaat om zorggeld.

Tarieven whitepaper of e-book schrijven

Een whitepaper is een informatief document dat meestal tussen de 8 en 10 pagina’s telt. Omgerekend circa 3600 – 4500 woorden. Gemiddeld kost het schrijven van een whitepaper me 1,5 – 2,5 uur per pagina. Ook weer afhankelijk van een aantal zaken. Hoe kom ik aan de informatie: ga ik iemand interviewen, krijg ik veel basisinformatie op papier of moet ik veel informatie zelf opzoeken? Ook hier speelt de complexiteit van het onderwerp speelt mee. Heb je aan 10 pagina’s niet genoeg, dan gaan we al gauw naar een e-book. Ook die schrijf ik regelmatig.

Tarieven blog schrijven

Een blogtekst schrijven kost me meestal tussen de 3 en 5 uur. Dat is inclusief álles: interview, schrijven, twee correctierondes en natuurlijk: de SEO-optimalisatie. Hoe lang het schrijven van een blog me precies kost, hangt af van de complexiteit van het onderwerp, de diepgang van de blog en de tekstlengte.

Enne … een tekstschrijver levert ook nogal wat op

  • Praktisch voordeel: tijdbesparing
  • Ik werp een kritische blik op het verhaal van jouw organisatie
  • Ik kijk door de bril van jouw doelgroep
  • Je krijgt teksten die informeren én verleiden
  • SEO-teksten dragen bij aan betere vindbaarheid in Google
  • Met de juiste schrijftechnieken stimuleer ik jouw websitebezoekers om actie te ondernemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.